Bijbaan als
reservist tamboer
Direct contact Ik wil meer weten

TAMBOER, RESERVIST

Heb jij een baan of studie, maar wil je daarnaast spelen in een militair orkest? Dan is de functie van reservist tamboer de perfecte oplossing! Binnen de organisatie word je geplaatst bij de FKNR in Amersfoort.

Marktconform salaris

Reiskostenvergoeding

400 ~ 600 uur per jaar

Aanstelling als reservist

Bernhardkazerne Amersfoort

Zaterdag (± 09.30-13.30u)

Hier ga je werken

De Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ (FKNR) is één van de vier militaire orkesten van de Koninklijke Landmacht. De FKNR bestaat uit ruim 60 musici die naast de functie van militair muzikant ook een civiele baan hebben.

De FKNR is in 1987 opgericht als tamboerkorps. Dit werd later uitgebreid tot een drumfanfare en vervolgens omgevormd tot een fanfare. De FKNR treedt voornamelijk op tijdens ceremoniële gebeurtenissen van het Ministerie van Defensie en in het bijzonder bij activiteiten van het Korps Nationale Reserve. Ook is de FKNR onder andere jaarlijks te zien tijdens Prinsjesdag en Veteranendag. Daarnaast geeft de FKNR concerten, zoals het jaarlijkse Korpsconcert, de anjerconcerten en relatieconcerten. De musici van de FKNR zijn reservisten bij de Nationale Reserve. Zij hebben een deeltijd militaire functie naast studie of baan in de burgermaatschappij. De thuisbasis van de FKNR is de Berhardkazerne in Amersfoort.

Wat moet je weten?

Jouw sollicitatie bestaat uit verschillende onderdelen.

Oriëntatiedag (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek de oriëntatiedag. In 2024 vindt deze plaats op zaterdag 20 april 2024. Aanmelden kan via een e-mailbericht aan ma.schaap@mindef.nl

Sollicitatiegesprek

Na jouw sollicitatie ontvangen we je graag in Amersfoort voor een sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek zijn we benieuwd naar jouw motivatie en ervaring. Hierna volgt een muzikaal proefspel.

Muzikaal proefspel

Twee weken na het sollicitatiegesprek word je opnieuw uitgenodigd voor het muzikale proefspel. Je krijgt een aantal stukken welke wij graag willen horen tijdens het proefspel.

Militaire keuring

Psychologisch Onderzoek (PO)
Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie.


Aanstellingskeuring

Aan de hand van de aanstellingskeuring bepalen we of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd. Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen: een gehoortest (audiometrie), een ogentest (optometrie), een gesprek met een arts en een functionele test, waarbij je fysieke functiegeschiktheid wordt vastgesteld. Een onderdeel hiervan is de sporttest. Na de start van de keuring heb je 6 maanden de tijd om goedgekeurd te worden. Word je binnen deze tijd niet goedgekeurd, dan stopt de sollicitatieprocedure.

 

Veiligheidsonderzoek (VO)
Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair.

Bekijk deze website voor meer informatie

Algemene Militaire Opleiding

Voordat je aan de slag gaat, volg je een twee weken durende Algemene Militaire Opleiding Reservisten Basis (ARB). De ARB duurt twee aaneensluitende weken. In het weekend ben je thuis.

SOLLICITEREN

Heb je hulp nodig?
Neem contact op met fknr@mindef.nl

Tamboers Koninklijke Landmacht (TKL)
Onderdeel van de Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’

×